Podzemný podchod pri staniciach opätovne sprístupnili verejnosti

18.07.2013 Humenné

Humenné 18. júla (TASR) - Podchod pre peších v susedstve železničnej a autobusovej stanice v Humennom, ktorý miestna samospráva uzatvorila pre jeho havarijný stav v máji tohto roka, je opätovne otvorený pre verejnosť. V priestoroch podzemnej stavby sa v uplynulých týždňoch realizovali sanačné práce.
Podchod spájajúci Staničnú a Chemlonskú ulicu v Humennom uzavrela radnica na základe posudku statika, ktorý tvrdil, že podložie podzemnej stavby v dôsledku geologických zmien výrazne pokleslo.
"Mesto Humenné prevzalo podchod pre peších od firmy Chemes, š. p., Humenné, k 1. septembru 1994. Odvtedy sa objekt pravidelne neudržiaval, čo viedlo k havarijnému stavu. Museli sme preto s ohľadom na bezpečnosť ľudí pristúpiť k jeho sanácii," vysvetlila humenská primátorka Jana Vaľová.
Jej zástupca Andrej Semanco v tejto súvislosti uviedol, že pre množstvo viditeľných prasklín sa vnútorné steny podchodu v rámci jeho sanácie spevnili špeciálnymi injektážami - navŕtané otvory vyplnili oceľové tyče s betónovou zmesou.
Dôležitá spojovacia tepna smerujúca k humenským športoviskám, priemyselnému parku Chemes i miestnemu zdravotníckemu stredisku by mala prejsť po sanácii do konca roka 2013 kompletnou renováciou, informoval Semanco. Rekonštrukčné práce v podchode chcú odštartovať ešte počas tohto leta.
Obsahom stavebného projektu bude konkrétne úprava spevnených plôch pri oboch vstupoch do podzemia. Vnútorné časti podchodu pokryje špeciálny obkladový materiál, ktorý v prípade potreby možno jednoducho ošetriť od nečistôt či grafitov. Podzemný priechod pre peších bude po ukončení jeho obnovy zároveň disponovať novým osvetlením a kamerovým systémom.
 

Vyberte región